Mogelijkheden in het Bosbad

Nieuwsgierig wat we voor mogelijkheden we in het Bosbad hebben?? Klik hier voor meer info!...

lees verder » banner image

Baby-, peuter- en kleuterzwemmen

Het baby- peuterzwemmen is een leuke activiteit voor ouder en kind en richt zich op watervrij maken ...

lees verder » banner image

Zwangerschapszwemmen

Voel je gewichtloos in het water en werk aan soepelheid en conditie...

lees verder » banner image

Zwemmen in extra warm water

Last van spier- of gewrichtsklachten? Bent u zwanger of wilt u met uw kindje in warm water zwemmen? Of vindt u het gewoon lekker om er vrij in te zwemmen? Het Bosbad biedt u allerlei mogelijkheden in het warmwaterbad (33oC). Het bad heeft een verstelbare bodem tot 1,80 meter en is voorzien van een tillift. Bovendien is het warmwaterbad voorzien van extra ruime kleedkamers met twee tilliften, douchebrancards en doucherolstoelen. Voor baby's en peuters is er een speciale aankleedhoek. Op deze pagina kunt u lezen wat er allemaal mogelijk is in het warmwaterbad.

 

Therapiezwemmen

U kunt in het Bosbad Therapiezwemmen onder deskundige begeleiding. Dit kan in groepsverband (maximaal ca. 15 personen) of individueel. De bewegingsagoog biedt u allerlei oefenattributen en drijfmiddelen om de oefeningen te versterken of te vergemakkelijken.

 

Voor wie?

Het warmwaterbad heeft een gunstige invloed op uw lichaam. Met Therapiezwemmen kunt u onder begeleiding bijvoorbeeld werken aan:

 • het verbeteren of behouden van uw conditie
 • het vergroten of behouden van uw spierkracht
 • uw lenigheid
 • het verminderen van pijn en stijfheid
 • uw houding door loop-oefeningen
 • het verbeteren van uw zwemslagen
 • het leren omgaan met een beperking
 • het aangaan van sociale contacten
 • het aangeven van grenzen
 • het leren voelen van uw lichaam
 • ontspanning

 

Wanneer?

Op werkdagen en soms ook 's avonds kunt u in het warmwaterbad terecht voor Therapiezwemmen. Bij de receptie kunt u afstemmen wanneer u het best kunt komen, telefoonnummer 0527 69 77 77.

 


Reumazwemmen

Voor mensen met reuma, fibromyalgie en aanverwante klachten is zwemmen in verwarmd water een uitstekende bewegingsactiviteit. Het water biedt veel voordelen. Uw gewrichten worden ontlast omdat het water u als het ware draagt, hierdoor hoeft u niet bij elke stap of sprong uw volledige gewicht op te vangen.
Op het droge belast u vaak pijnlijke gewrichten waardoor de mogelijkheid bestaat een verkeerde houding aan te nemen. Omdat in het water de pijnlijke gewrichten worden ontlast kunnen de spieren van het hele lichaam worden versterkt, om zo een juiste houding te behouden. Daarnaast is het water uitermate geschikt om uw spieren te ontspannen, uw conditie te verbeteren.  

 

De therapie is in het therapiebad met de bodem op 1,30 of 1,40, u hoeft dus niet te kunnen zwemmen. Het water is aangenaam warm (33°C) en dat heeft een positief effect op uw spieren en gewrichten.

 

Bij de therapieën worden duur, intensiteit en de frequentie van activiteiten langzaam opgebouwd.  De oefeningen worden groepsgewijs gegeven en daarin kunt u zelf het tempo aangeven en uw eigen grenzen bepalen. Inspanning en ontspanning wisselen elkaar regelmatig af.

We maken gebruik van verschillende materialen in het water zoals gewichten, ballen, halters, en  schuimelementen. Daarnaast hebben we verschillende drijfmiddelen zoals nekkragen, buikgordels en flexibeams. In de kleedruimtes beschikken wij over 2 tilliften, douchebrancards en doucherolstoelen. Ook hebben we een tillift die een transfer naar het water mogelijk maakt voor minder validen.

 

Wilt u meer weten waarom warm water zwemmen goed voor u is en hoe een half uur er precies uit ziet neem dan contact op met info@bosbad.nl of bel naar Mandy Verbruggen, 0527-697777. De les wordt gegeven op vrijdagmorgen van 9.30 - 10.00 uur.

 

 

Vrijzwemmen
In het warmwaterbad kunt u ook vrijzwemmen. Geniet van de heerlijke temperatuur van het water, trek er baantjes of dobber lekker rond. Informeer bij de receptie naar de vrijzwem-tijden.

 

Meer Bewegen Voor Ouderen

Voor 55-plussers is er een speciaal bewegingsprogramma ontwikkeld. Bij 50-Plus Zwemmen kunt u er meer over lezen.

 

Aquabalance

Rust en concentratie, inspanning en ontspanning wisselen elkaar af tijdens deze lessen in warm water. Kijk op Activiteiten/Aquabalance.

 

Aquajogging

Door joggende bewegingen te maken in warm water vergroot u uw conditie en spierkracht, terwijl de kans op blessures nihil is. Kijk bij Activiteiten / Aquafitness voor meer informatie.

 

Zwangerschapszwemmen

De opwaartse druk van het water geeft uw zwangere lijf een gevoel van gewichtloosheid. Meer weten? Kijk op Activiteiten / Zwangerschapszwemmen.

 

Baby- en Peuterzwemmen

Kinderen tot 2 jaar vieren samen met u elke week een klein feestje in het warme water met oefeningen en kinderliedjes. Kijk voor meer informatie en de lestijden op Activiteiten / Baby- en Peuterzwemmen.

Buitengewoon NOP logo
Boslaan 30 ~ 8302 AB Emmeloord ~ T 0527 69 77 77 ~ info@bosbad.nl ~ www.bosbad.nl

ontwerp: Mijnvormgever.nl

<h1>bosbad.nl sitemap:</h1> <a href="https://www.bosbad.nl//">Home</a><br /> <a href="https://www.bosbad.nl/nieuws">Nieuws</a><br /> <a href="https://www.bosbad.nl/agenda">Agenda</a><br /> <a href="https://www.bosbad.nl/openingstijden">Openingstijden</a><br /> <a href="https://www.bosbad.nl/tarieven">Tarieven</a><br /> <a href="https://www.bosbad.nl/zwembad">Huisregels</a><br /> <a href="https://www.bosbad.nl/zwemdiplomas-abc_1386">Zwemdiploma&rsquo;s ABC</a><br /> <a href="https://www.bosbad.nl/meer-over-de-zwemlessen_1405">Meer over zwemlessen</a><br /> <a href="https://www.bosbad.nl/baantjes-trekken">Baantjes trekken</a><br /> <a href="https://www.bosbad.nl/therapiebad"><b>Therapiebad</b></a><br /> <a href="https://www.bosbad.nl/activiteiten">Groepslessen</a><br /> -<a href="https://www.bosbad.nl/aquafitness">Aquafitness</a><br /> -<a href="https://www.bosbad.nl/aquabalance">Aquabalance</a><br /> -<a href="https://www.bosbad.nl/activiteiten-trimzwemmen">Trimzwemmen</a><br /> -<a href="https://www.bosbad.nl/activiteiten-zwangerschapszwemmen">Zwangerschapszwemmen</a><br /> -<a href="https://www.bosbad.nl/activiteiten-baby-peuter-kleuterzwemmen">Baby-, peuter- en kleuterzwemmen</a><br /> -<a href="https://www.bosbad.nl/activiteiten-50plus-zwemmen">50-Plus zwemmen</a><br /> <a href="https://www.bosbad.nl/floatfit">Floatfit</a><br /> <a href="https://www.bosbad.nl/activiteiten-zonnebank">Zonnebank</a><br /> <a href="https://www.bosbad.nl/activiteiten-kinderfeestje">Kinderfeestje</a><br /> <a href="https://www.bosbad.nl/video">Video</a><br /> <a href="https://www.bosbad.nl/foto">Foto</a><br /> <a href="https://www.bosbad.nl/vacatures">Vacatures</a><br /> <a href="https://www.bosbad.nl/contact">Contact</a><br /> -<a href="https://www.bosbad.nl/activiteiten-contactformulier">Contactformulier</a><br /> <a href="https://www.bosbad.nl/privacy">Privacy</a><br /> <a href="https://www.bosbad.nl/zoekresultaten">Zoekresultaten</a><br />