Update Coronamaatregelen

Woensdag 6 mei jl. heeft het kabinet versoepeling van de coronamaatregelen aangekondigd. Een zorgvuldig stappenplan is bekendgemaakt, dat bovendien de opening van de binnenzwembaden per 11 mei toestaat. We zijn uiteraard erg blij dat we weer kunnen starten en staan te popelen om weer te mogen beginnen. Dit is echter wel aan voorwaarden gebonden, waaronder de 1,5 meter richtlijn. Om dit in goede banen te leiden hebben we nog wel wat tijd nodig. We zullen dan ook niet op 11 mei openen. 
 
Gefaseerde opening
Wij treffen voorbereidingen voor een verantwoorde en gefaseerde heropening. Naar verwachting publiceert de zwembranche vanmiddag een protocol voor heropening van de zwembaden. Dit protocol zullen wij vervolgens vertalen naar de lokale situatie en hiervoor hebben wij tijd nodig. Het uitgewerkte lokale protocol zullen wij ter goedkeuring voorleggen aan de gemeente Noordoostpolder. Dit alles om ervoor te zorgen dat iedereen straks weer op een veilige en verantwoorde manier kan genieten van het zwemmen, rekening houdend met de richtlijnen van het RIVM en de belangen van alle zwemmers, zwembadpersoneel en zwemverenigingen. 



In afwachting van het protocol, onze lokale uitwerking en een definitief akkoord van de gemeente zullen we iedereen via onze social media kanalen, website en digitale nieuwsbrief (zwemles) informeren hoe, wanneer en op welke manier we weer open gaan.